Kontortid mandag 09.00-17.00
Kontortid tirsdag 09.00-17.00
Kontortid onsdag 09.00-17.00
Kontortid torsdag 09.00-17.00
Kontortid fredag 09.00-17.00
Kontoret er lukket i dag
Kontoret er lukket i dag
|
Søg
Close this search box.

netværk for drengetrænere

Gymnastikken har brug for flere drenge og flere drenge har brug for gymnastikken.

Fællesskabet er vigtigt på et gymnastikhold, men fællesskabet er er også vigtigt for trænere.

Derfor har vi lavet et landsdækkende trænernetværk ♀♂til drengegymnaster. Netværket er for unge 15-25 år, der er aktive som trænere for hold med drengegymnaster. Det kan være hold kun med drenge eller hold med både piger og drenge.

Du kan tilmelde dig netværket her – det er gratis at deltage.

Kommende events

EVENT Nr. 3: Netværksmøde i SG//Ollerup

På seneste netværksmøde var der et ønske om, at mødes i hallen og lave springopstillinger sammen. Derfor har vi lavet et program hvor vi får besøg af Martin Damgaard fredag aften. Martin er en af de mest erfarne indenfor drengegymnastikken i Danmark, og han vil bl.a. fortælle om hvordan man får drengene til at springe selv. Lørdag har viinformation om turen til Island, samt en tur i poolen på Ollerup dagen efter, inden vi skal se FaceOFF

Fredag d. 21. juni

Kl. 18.30 Mødes til aftensmad i SG Huset

Kl. 19.30 Drengegymnastik med legenden Martin Damgaard, som i rigtig mange år har trænet drenge i Ringsted. Glæd jer til en forrygende aften med røverhistorier og drengegymnastik

Kl. 21.30 Aftenhygge m. forfriskninger og overnatning i SG Huset

Aftensmad og aftenhyggen er sponsoreret af Vejstrup Efterskole TAK

 

Lørdag d. 22. juni

Kl. 08.30 Morgenmad, sponsoreret af SG

Kl. 09.15 Info om turen til Island og fremtidsplaner for netværket

Kl. 10.30 Afgang til Ollerup

Kl. 10.45 Badetur i poolen på Ollerup

Kl. 12.00 Frokost på Ollerup, sponsoreret af Ollerup TAK

Kl. 13.00 FaceOFF 

Det er gratis at deltage inkl. adgang til FaceOFF konkurrencen. Mad og drikke efter kl. 13.00, samt aftenfest er for egen regning.

EVENT Nr. 4: Studietur til Island

Sæt fokus på træning af drenge på Island

På studieturen til Island fokuseres der på at blive klogere på træningskulturer for de 6-16 årige drengegymnaster. Målet er at skabe træningsmiljøer, der motiverer drenge til at udøve gymnastik, men også til en stærk tilknytning til de gymnastikfællesskaber, der opstår og er forbundet med trivsel både for drenge der er ”født ind i” foreningslivet og for drenge der ellers ikke føler sig tiltrukket af hverken foreningslivet eller gymnastikken. 

Hvorfor på Island
For at kunne se på egen praksis er der brug for at rejse ud i verden og se hvad der sker derude. Det skaber mulighed for at kigge på egen praksis med fornyet indsigt om muligheder og udfordringer. At være udenlands skaber også mulighed for at skabe et netværk baseret på det fysiske møde hvor nuancer mærkes på egen krop i praksissammenhænge og debatteres med mennesker der sandsynligvis har andre perspektiver de arbejder ud fra. Det er inspirerende og udviklende. Sidst men ikke mindst, blandt dem man rejser med, opstår en lyst til at mødes igen. Et drive der ikke kan opstå uden at være sammen længe – fx på en rejse.

 

Datoerne er 11.-15 september 2024

FACE MAIN EVENT  

Lørdag d. 7. december i Boxen i Herning

Program kommer senere, men sæt stort kryds i kalenderen

 

Historik 

I “slipstømmen” på et samarbejde omkring teamgym landsholdene, er der etableret en arbejdsgruppe omkring udvikling og samspil i gymnastikken. Gruppen består pt. af repræsentanter fra efterskolerne BGI v. Anders Aagaard, Vejstrup Efterskole v. Helge Kapper, Sorø Efterskole v. Johannes Juulsgaard og Stevns Gymnastikefterskole v. Tanja Zacho samt GymDanmark v. Ole Holmskov og SG (Svendborg Gymnastikforening) v. Jacob Kramer

Gruppen arbejder med afsæt i denne samspilsfilosofi

Vi vil tydeliggøre synergierne og inspirere til samspil mellem foreninger, efterskoler og forbund, med mål om at understøtte bevægelsesglæde og livslang bevægelse gennem gymnastikken. 

Samspilsfilosofi 

Samspil og udvikling skal bygge på tillid og forventningsafstemning, hvor vi er nysgerrige på hinandens ideer og motivation. Her forpligter vi os til at erfaringsudveksle for at styrke samspillet. 

Arbejdet i samspillet kan både tage udgangspunkt i forskningsbaseret viden, innovative tilgange til samarbejdet, men kan også tage udgangspunkt afprøvede succesfulde koncepter, der underbygger samspilsfilosofien.

Udviklingsfilosofi 

Dannelse og gymnastik er afsættet for arbejdet med udvikling af mennesket. Vi vil i samspil udvikle og facilitere gode træningsmiljøer, der lægger vægt på personlig udvikling, dannelse samt det at give gymnaster og trænere unikke oplevelser. Her er vi særligt optaget af at styrke gymnasternes og trænernes oplevelse af kompetence, autonomi og tilhørsforhold. 

Vi er særligt opmærksomme på gymnasternes rejse med overgange fra forening til efterskole, tilbage til forening, videre til højskole og tilbage til foreningen igen. Her har vi i samspil et ansvar for at hjælpe gymnasterne til succesfulde overgange. 

Vi udvikler og vi afprøver nye ideer og tiltag sammen, lokalt.